Zoeken naar palet pallet


palet pallet
Pallet Wikipedia.
Met 23 kilogram is het eigen gewicht vijf kilo lager dan een vergelijkbaar houten pallet; door de slechte hanteerbaarheid, door de omvang, zit het gewicht toch boven de ARBO norm volgens de NIOSH-formule National Institute for Occupational Health and Safety formule voor tillen.
Pallet / palet uitspraak.
Pallet / palet uitspraak. Is er een uitspraakverschil tussen pallet laadbord' en palet verfplankje? In Nederland wordt pallet uitgesproken als pèllt met de klemtoon op pèl, en palet als palèt met de klemtoon op lèt. In België wordt pallet meestal zoals palet uitgesproken, dus met de klemtoon op lèt palèt.
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
pallet / palet Taaluilen.
Wat een lekker stuk. pallet / palet. Ons pallet aan producten is indrukwekkend te noemen. Ons palet aan producten is indrukwekkend te noemen. Waarom gaat dit fout? Bedrijven gebruiken vaak pallet in plaats van palet om de variëteit in hun assortiment aan te duiden.
Pallet vs. palet Taaleidoscoop.
Palet is de vernederlandste spelling van dat woord en dankt zijn betekenis aan de vorm van het blad van de spade. Pallet hebben we uit het Engels overgenomen, waar palette een tussenstap heeft gemaakt en waar het transportplaat is gaan betekenen een pallet is oorspronkelijk een houten plaat waarmee pottenbakkers klei mengen hier is het dus de functie van de spade die het woord zijn betekenis geeft.
palet / pallet VRT-Taalnet.
pallet / palet taaltelefoon.be. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Palet wordt in België en Nederland als paa let uitgesproken. Het meervoud van palet is paletten. De kunstschilder mengt de kleuren op haar palet. De kandidaat moet over een breed palet van vaardigheden beschikken. Pallet / palet uitspraak. Hebt u een taalvraag?
Palet 15 definities Encyclo.
1 ovale plank waarop een kunstschilder zijn verf mengt kunst Voorbeeld: Een palet heeft meestal een gat om je duim in te steken, zodat je het beter vast kunt houden. Gevonden op http//www.woorden.org/woord/palet.: 1 Ankersteen 2 Deel van een schildersuitrusting 3 Gebruikt de kunstschilder 4 Gereedschap 5 Kaatsplankje 6 Kleurenmenging 7 Kleurmenging 8 Kleurschakering 9 Kunstschildergereedschap 10 Kunstschildersgereedschap 11 Laadbord 12 Ovaal verfbord 13 Pallet 14 Platte spaan van de pottenbakkers 15 Schakering 16 Schildergerei 17 Schildermat.
palet / pallet Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Palet en pallet bestaan allebei; ze hebben elk een eigen betekenis. Het palet spreek uit: pa-lét' is schildersgereedschap: hierop mengen kunstschilders hun kleuren. Het woord komt ook vaak in overdrachtelijke zin voor: een rijk kleurenpalet, een overweldigend smaakpalet, een heel palet aan diensten.

Contacteer ons